dijous, 20 de desembre del 2012

Los cinco amiguetes

"Los cinco amiguetes" és el títol d'una historieta de Jaume Rovira, creada el 1978 per a la revista "Zipi i Zape" .

La història va sorgir a partir d'una historieta sobre una colla de nens que Jaume Rovira va dibuixar per a un número especial de la revista Mortadelo.

L'autor també va confessar inspirar-se en la seva pròpia infància en crear les aventures dels Cinc amiguets, encara que cap d'ells està basat en un personatge real:

    "[...] Jo sempre he viscut a prop del camp, i estava sempre amb la meva colla d'amics, fèiem cabanes, trampes, guerres, anàvem a pispar fruita i de vegades ens enxampaven i havia de sortir per cames. En fi, vaig tenir una infància feliç i plena d'aventures i imaginació, diferents als nois d'ara que, encara que tenen televisió, ordinadors, etc, viuen més tancats a casa, i això no em sembla positiu per a un nen. Per això intento estimular la imaginació dels nens a les meves historietes, donar-los un toc d'aventura, enriquir el seu món, que no s'oblidin que, a més dels videojocs també hi ha la naturalesa, els animals, el camp, el carrer, la gent ... " - Jaume Rovira.

Va aparèixer en les revistes juvenils setmanals Zipi i Zape, Mortadelo i Patufet. Encara que la majoria de les seves historietes consten de dues pàgines, en ocasions especials, com números especials o commemoratius, apareixia una historieta de fins a set pàgines.

És el dia a dia de cinc nens de ciutat (d'edats indefinides, entre els set i els dotze anys) que gaudeixen de freqüents excursions campestres i aventures amb personatges molt diferents (familiars de visita, captaires, policies ...).

Personatges

  •     Tato és un noi gras i ros, que porta sempre un jersey negre amb una T. És el més representatiu de tot el grup. D'idees simples i directes. Sol estar pensant en menjar pràcticament tot el temps.
  •     Manolo, és un noi petit i ros, que sempre porta un pitet, de gran cor.
  •     Bibi, és l'única component femenina del grup. Rossa, com Manolo, sol enfrontar-se a Tato i Nacho.
  •     Juanjo, D'aspecte semblant a Manolo, però més alt i moreno. El seu tret més característic és el sentit comú. És el germà major de Tato.
  •     Nacho, l'intel · lectual del grup. Alt, ros, pèl arrissat i ulleres, a mitges entre inventor i filòsof.
  •     Pirata és el gos que acompanya al grup en la majoria de les seves aventures. Encara que el lector és capaç de saber el que pensa a través dels globus de pensament, els cinc amiguets no.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada